Način gradnje


Zidni panel, koji je najvažniji dio naših montažnih objekata, naša je inovacija i nagrađen je Zlatnom diplomom za najbolju inovaciju Dalmacije za 2003. godinu.
       U travnju 2005. završeno je međunarodno pretraživanje patenata, koje je rezultiralo potvrdom da je naš zidni panel jedinstven u svijetu, te da je svih šest patentnih zahtjeva patentibilno, odnosno da udovoljavaju kriteriju novosti, kriteriju inventivnog koraka i kriteriju industrijske primjenjivosti.

O zidnom panelu

       Zidni paneli prema ovom izumu imaju noseću konstrukciju, toplinsku i zvučnu izolaciju. Vanjska strana obložena je stirodurom i zaštićena s kombinacijom ljepila i mrežice s jakim staklenim vlaknima na koji se nanosi sep ili neka druga žbuka po želji. Unutarnja strana panela prekrivena je gips kartonskim pločama. Paneli za brzu gradnju objekata mogu se složiti u bilo koji projektirani objekt.
       Zidni panel za brzu gradnju ima noseću konstrukciju koju sačinjava okvir, s okomitim nosačima. Prostor između okvira i nosača ispunjen je toplinskim uloškom, a prostor između letvica mineralnom vunom. Vanjska ploha zidnog panela prekrivena je pločama stirodura, a unutarnja gips kartonskim pločama.
       Nakon montaže zidnih panela, u prostoru s mineralnom vunom, odmah ili nakon spajanja panela u zidove, postavljaju se električne, vodovodne, sanitarne i druge instalacije, s izvodima za vanjske priključke. Isto tako u pripremljene otvore ugrađuju se vrata i prozori.
       Zidni paneli za brzu gradnju objekata omogućuju izradu i potpuno opremanje objekata različitih oblika i veličina, a naročito su prikladni za brzu montažu građevinskih objekata za potrebe turizma, stanovanja i malog gospodarstva.

paneli
 

 

   
© EXTRA-TIM d.o.o. | Sva prava pridržana